Sea Bass en Papillote with Vegetables & Herbs (Biban de mare en Papillote cu legume si ierburi)

Et voila, a venit momentul sa impartasesc incercarile mele culinare. Nu imi apartin retetele, dar sunt delicioase si daca va place sa gatiti, puteti incerca. Acum cativa ani, cand eram insarcinata, m-am gandit sa fac o carte de bucate pentru fetita mea. Cred ca este mai simplu sa le postez online, momentan. Sa incepem cu aceasta reteta de peste.
Ideea mi-a venit in noaptea de Revelion 2017, in unul din restaurantele mele preferate din Bucuresti, Nonna Mia, situat in Piata Sf. Stefan, Nr.6. Nu stiu exact daca era preparat En Papillote, dar cu siguranta era Biban de Mare pe pat de legume, si ce mi s-a parut extrem de interesant, au fost cubuletele de rosii, asa ca am adaptat reteta, incercand sa fie cat mai apropiat gustul. Prezentarea sigur nu a fost aceeasi, ca de’, eu nu sunt un bucatar profesionist. So, a iesit delicious si e un preparat foarte light.
Ingrediente:

20170204_155731-01
Pentru Papillote:
4 Bibani de Mare
Morcovi 4 bucati
Pastarnac 2 buc
Ceapa 1 buc
Marar 4 fire
Menta proaspata
Cimbru uscat
Oregano
Rozmarin

Lamaie 4 buc
Ulei de masline 3 linguri
Sare
Piper

Pentru garnitura de rosii:
2 Rosii mari
4 catei de usturoi
Ulei de masline 1 lingura
Sare
Piper

Preparare:
Asadar, luam le poisson (pestili adica), si in cazul in care sunt intregi ca cei cumparati de mine, trebuie curatati de solzi si filetati (dezosati). Dupa care eu, i-am pus pe fiecare in parte, desfacuti, pe o farfurie, am pus suc de lamaie un pic, sare, piper, si am adaugat rozmarin cateva fire, cimbru uscat jumatate de lingurita, 2 frunzulite de menta, un fir de marar, oregano si i-am inchis la loc, i-am pus pe toti sa stea asa aproximativ 30 min.
Intre timp, am pornit cuptorul si l-am preincazlit la 220*. Am curatat si taiat morcovii si pastarnacul julien si ceapa inele.

20170204_163943-01 20170204_165627-01

Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei, si am adaugat morcovii, pastarncul si ceapa, si am sotat putin legumele, aproximativ 4 minute.

Asaaa, acum incepe operatiunea Papillote 🙂 Se ia hartie de copt, cam cat o foaie A3, se pune o patrime din legume pe mijlocul colii, deasupra am pus felii de lamaie, sare, piper, suc de la o jumatate de lamaie, si un peste cu ierburi, pe care l-am crestat putin.

20170204_170459-01 20170204_170642-01 20170204_173250-01
Procedura En Papillote presupune o preparare in aburi, in cuptor, in hartie de copt. Este o modalitate foarte sanatoasa de preparare. Ce trebuie facut? Sa fie impachetat, pestele in cazul nostru, astfel incat sa nu iasa aburii. Eu am pus totul in mijlocul colii, am adus partea superioara in jos, iar partea de jos am pus-o deasupra. Marginutele le-am pus dedesubtul pestelui.
Am asezat pachetelele in tava, le-am tinut 15 min la 220*.
Intre timp se pregateste umplutura de rosii. Am luat rosiile, le-am taiat in 4 bucati, cu o lingura le-am scos miezul cat sa las pulpa tare de aprox 1 cm. Le-am lasat un pic pe un prosop de hartie sa se scurga. Le-am taiat cubulete mici, le-am pus intr-un castronel, am adaugat un praf de sare, piper, 1 lingura ulei de masline, busuioc si cateii de usturoi taiati marunt. Se amesteca usor.

Revenim la pestisori. Se pot servi direct din papillote, eu le-am pus pe farfurie. I-am desfacut usor, am scos cat am putut ierburile, si am pus rosii inauntru. Am facut si un piure de broccoli pentru ca m-am gandit ca nu se satura fetita mea, are sange de moldoveanca in ea :p

Tadaaa! Pofta buna 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s