Barbatii – sexul tare? #PussyPower

Mereu m-am intrebat care e faza cu sexul tare si sexul slab. Am crescut printre baieti/barbati, avand un frate mai mare. Trust me, le-am auzit si vazut pe toate (situatiile) de-a lungul timpului. Plus ca, trebuie sa recunoastem, traim in era “pizdificarii barbatului” (pardon my french) si tot nu inteleg de ce li se mai spune sexul tare.

Sper ca se raporteaza strict la diminetile in care au “ceva” tare (unii) si ca se mai raporteaza la constructia fizica a barbatului, conform careia au oasele mai grele, pentru ca altfel.. dude, what the heck?

Evident ca voi mentiona momentele in care femeia naste.. duce “greul”.. si imediat imi vine in minte cel putin un moment in care un barbat a fost usor bolnav.. si mi s-a spus: “nu stii ca barbatii nu suporta durerea?”. Aham, bun.. deci esti  “tare” dar nu suporti durerea si te vaieti ca un muribund de la temperatura 37.3.

Ati vazut un barbat in depresie post-relationala? Nu stiti ce ati ratat, e un adevarat spectacol de “tarie”..  pentru ca.. “barbatii sunt mai sensibili, dar nu arata”.

Credeti ca femeile despica firul In patru? Bitch, you ain’t seen nothin’.. stii cat de mult pot vorbi masculii si despre ce vorbesc? Asa nepasatori, reci si duri cum sunt ei, daca le pica una cu tronc, sa ii vezi ce tremura cand le da “aia” un sms.. sau ce flacari scot pe nas daca nu le da nici un semn. Revista Cosmpolitan e nimic pe langa topic-urile discutiilor barbatilor in acele momente.

Chiar vorbeam zilele trecute cu un prieten, si ne gandeam ca daca nu existau stereotipurile culturale sexiste din antichitate, mai mult ca sigur nu erau atatea razboaie, iar conflictele erau tratate diferit, de catre femei in ipostaze de lideri.

Putem sa il mentionam si pe cumatru’ Freud, care considera ca femeile sunt barbati fara penis si a inventat conceptul de “invidie fata de penis”, iar noi toti l-am crezut pe cuvant si am zis: “O da, o da, asa e.”

Daca tot am mentionat antichitatea, perioada in care pozitiile barbatului si a femeii in societate erau clar definite, si de asemenea rolurile lor, sa nu uitam ca suntem in 2017.. iar societatea a “evoluat”.. si rolurile sexelor, well, s-au cam inversat si/sau echivalat. Nu vorbim despre tarile musulmane. Think about it..

Pobabil ca nu pot sa imping/ridic o bucata de beton de cateva tone.. excuse me.. dar sunt sigura ca am “cojones” mai mari decat majoritatea barbatilor. Si daca va deranjeaza articolul meu, dear men, puteti oricand fugi la mamicuta (e femeie btw) sa va faca mancarica preferata in timp ce va mangaie pe caput.. atitudine pur masculina si tare.

Nu sunt o feminista, nu incerc sa spun ca sunt femeile mai bune sau barbatii mai putin buni, ci doar ca e timpul sa acceptam ca suntem diferiti dar oameni. Traim o epoca moderna, in care avem acces la informatii, ne putem pune in functiune creierasele si sa intelegem ca putem evolua mai mult.

Hai ca am terminat articolul, barbatilor, treceti inapoi la solar si bagati repede un selfie 🙂

P.S. Don’t forget the “Duck Face”.

Sursa photo: Palomo Spain Fall/Winter 2017

Leave a comment