Turkey Stir-Fry

Stir-fry este o metoda asiatica de a prepara mancarea, intr-o tigaie wok (sau orice tigaie adanca, cu baza stabila), la foc mare, amestecand constant, cu putina grasime/putin adaos de ulei.

Ingrediente Sos:

  • 1/2 cana sos de soia
  • 1/4 cana miere
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingura susan

Ingrediente preparat:

  • 1/2 kg piept de curcan dezosat, fara piele
  • Broccoli 1 buc
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lg Ulei masline
  • Sare, Piper

Mod preparare:

Se prepara mai intai sosul. Intr-un bol se pune sosul de soia, se adauga mierea si se amesteca bine. Se adauga usturoiul tocat, se amesteca, se pune si ghimbirul, se amesteca si la sfarsit susanul si se amesteca. Se lasa deoparte.

Se taie pieptul de curcan fasii, se taie si broccoli buchetele, si ardeiul gras cubulete.

Se incinge tigaia (de preferat wok, sau ceva cat de cat asemanator), se adauga uleiul de masline si carnea.Nu uitati ca focul trebuie sa fie iute si se amesteca in continuu. Se tine carnea pana prinde usor culoare pe toate partile, nu o prajim de tot pentru a ramane suculenta inauntru, si se adauga sosul peste.  Se adauga sare si piper si se lasa aprox 3 min. Se adauga broccoli-ul si ardeiul gras si se mai lasa vreo 5-7 min.

Et voila! Easy peasy!

Eu l-am servit alaturi de orez.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s