Parinti defecti distrug urmatoarele generatii

Traim vremuri nebune, relationarile intre oameni devin din ce in ce mai dificile, institutia casniciei nu mai este ce a fost candva, dar ce facem cu copiii nostri? Suntem oare constienti ca viitorul este in mainile noastre, a parintilor, si ca distrugem generatiile urmatoare? Cat de egoisti putem fi?

Sunt inconjurata de oameni divortati/despartiti, cu copii.. Si eu fac parte din aceasta categorie.. Cand ma uit la ei, cand ii ascult, ma intreb.. de ce au facut copii? Deopotriva mame si tati care duc razboaie cu fostii parteneri..  razboaie bazate pe o singura “arma”, copilul.

Un ping-pong inutil cu suflete pure.. Cat de sadici sunteti? Pentru ce faceti asta?

Ce legatura are relatia parinte-copil cu neintelegerile dintr-un cuplu care nu poate functiona?

De ce naibii va reproduceti daca nu va puteti asuma pozitia de parinte, responsabilitatea de a avea grija de un suflet, temporar? Da, e temporar, doar pana cand face 18 ani.

Pana si animalele isi exercita drepturile si obligatiile de parinti, asa cum trebuie.

Mame care santajeaza tatii cu copilul.. Tati egoisti care refuza sa isi vada copiii, pentru ca nu le mai suporta fetele fostelor..

Autoritatea parinteasca – un ansamblu de drepturi si indatoriri care privesc cresterea si educatia minorului, dar si bunurile acestuia, indatoriri care apartin in mod egal ambilor parinti.

Ce educatie le dati voi? Ce ii invatati pe copiii vostri?

Da, este greu, sa investesti sentimente si timp intr-un om, si dupa ceva timp sa constientizezi ca nu mai este cazul. Da, este al dracului de greu sa vezi ca acel om ii ofera altcuiva cu atata usurinta ceea ce tie nu a vrut sa iti ofere. Dar ce vina are copilul?

E simplu, e atat de simplu.. un copil are doi parinti: o singura mama si un singur tata. Trebuie sa fii sarit/a de pe fix sa ii explici altceva copilului. Daca tu si fostul/fosta nu v-ati inteles, si ai reusit sa gasesti ce vroiai in altcineva, e minunat. E minunat ca un copil sa inteleaga ca orice relationare care nu este placuta, poate fi incheiata.. E si mai minunat ca un copil sa inteleaga ca o relatie poate functiona cu cineva potrivit tie.  Dar ce crezi ca intelege un copil cand este tarat intr-un razboi interminabil dintre doi parinti cretini?

Nu va mai folositi copiii pe post de mesageri

Va obligati copiii sa negocieze situatii pe care niste “adulti” nu le pot negocia.. Cata presiune sa puneti pe ei?

Folositi e-mailul.. scurt, concret si la obiect.. si mai si poate fi utilizat in instanta.

Nu va mai folositi copiii pe post de psihoterapeuti

Ei au deja de dus in carca propriile drame, le este dificil deja sa inteleaga ce se intampla.. Nu e normal sa ii impovarati si cu durerile voastre.

Ascultati-va copiii

Nu va criticati sub nici o forma fostul partener in fata copilului, lasati copiii sa vorbeasca, nu le spuneti ce sa simta sau sa gandeasca..  Fiti alaturi de ei, faceti abstractie de propriile sentimente, frustrari.. Datoria de parinte trebuie sa primeze.

Se vor invinovati.. ca din cauza lor s-a intamplat ruptura.. Trebuie sa ii faceti sa inteleaga ca au fost si sunt iubiti si doriti..

Spuneti-le copiilor cat mai des “te iubesc”, luati-i in brate, fiti afectuosi cu ei, petreceti timp de calitate cu ei, discutati cu ei.. Acordati-le o ora, doua pe saptamana, macar.. lasati-i sa va vorbeasca despre orice.. jucati-va cu ei!

Nu va abuzati copiii emotional, nu ii mai indoctrinati, altfel o sa ii transformati in niste dezechilibrati, cu puternice tulburari de personalitate!

Parintii divorteaza, nu copiii!

Ii multumesc Domnului ca la mine nu exista razboi.

Da, si eu am gresit uneori. Dar m-am dezmeticit repede.. Nu e tarziu nici pentru voi, incercati sa reparati cate ceva..

Viitorul chiar este in mainile noastre, a parintilor.

Reveniti-va!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s