Supa de rosii si ardei copti

O nebunie usoara si gustoasa datorita ardeilor copti. Imi ploua in gura numai cand scriu reteta. Hai sa lasam palavrageala.. Iata:

Ingrediente:

  • 3 lg Ulei Floarea Soarelui
  • 20g faina
  • Rosii (trebuie sa iasa aprox 500 ml) deci vreo 6 rosii medii
  • 3 ardei capia
  • Telina
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g orez
  • Busuioc proaspat cateva frunze

Mod Preparare:

Se pun ardeii la copt (eu ii coc in cuptor).

Se oparesc rosiile, se decojesc si se blenduiesc pentru a obtine suc de rosii.

Se curata ceapa si se lasa intreaga. Se taie telina.

Intr-o cratita se pune la calit in ulei, faina. Se amesteca bine, nu se rumeneste ci se caleste oleaca.

Se adauga sucul de rosii, ceapa, telina si un pic de busuioc, am lasat 2 frunze pentru ornat.

Se adauga un pic de sare, apa (aprox 500ml) si se lasa la fiert la foc mediu aprox 15 min. Intre timp se curata si blenduiesc ardeii copti pana ii facem piure.

Cand e telina gata, se scot legumele (ceapa, telina si frunzele de busuioc), se adauga ardeii copti, daca mai e nevoie se mai adauga apa, aprox 200 ml si se pune orezul care se fierbe conform timpului mentionat pe pachet, se drege cu sare, piper si putin zahar si tadaaa! E gata! Ii buna si calda si rece.

Eu am pregatit si felii de bagheta unse cu ulei de masline, usturoi pisat si am presarat oleaca de oregano, si puse la cuptor pana se rumenesc.

A fost o dezmierdare a simturilor.. iar copchila mi-a mai cerut sa ii fac, declarand-o supa ei preferata.

P.S. Regasiti acelasi stil la poza? Tot pictura..  Hihihi

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s