Scrumbie cu 3 feluri de salata

Imi place pestele de ma tavalesc.. Lasand la o parte ca sunt o gurmanda, imi place pestele atat de mult incat daca intru intr-o pescarie si simt miros de peste ma ia cu ameteala de pofta. Si este si foarte sanatos, ca sa vezi. Insa inafara de salate nu prea vad cu ce poti combina pestele.. poate cu piure de cartofi, dar trebuie sa aiba putin sos, daca este preparat la gratar il asociez cu salate diverse. In fine, recunosc la fel ca la orice reteta, ca nu imi apartine, este preluata, incercata si transmisa catre voi daca imi place cum a iesit. Mereu voi aduce o nota personala, ca e vorba despre un strop de ulei in plus sau un condiment diferit.. Hai, la treaba.

Pestili:

  • 7 scrumbii
  • sare
  • suc de la 1 lamaie

Mi le-au eviscerat si curatat de la pescarie (thank God pentru ca mai dura ceva in plus). Se ia pestili, se cresteaza pe o parte, si se pune in apa cu sare si jumatate din cantitatea de suc de lamaie si se lasa vreo ora, doua. Mie mi-a prins bine caci intre timp am scos copchila in parc.

Dupa astea 2 ore, se scot pestii, se usuca cu prosoape de hartie. Se incinge tigaia grill, si se pun pestii. Se fac la foc mediu, cate 10 min pe fiecare parte. Doar ca in ultimele 2 minute eu dau focul mai iute. Nu va speriati daca se mai lipesc de tigaie, sunt doar un pic inestetici dar buni tot ies. Scrumbia e un peste cam grasut, eu dupa ce se fac ii scot pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi eventualele lichide.. si stropesc cu sucul de lamaie ramas.

Salata 1:

  • 1 ceapa rosie
  • otet
  • sare

Se taie solzisori ceapa rosie (curatata bineinteles) si se amesteca cu otet si sare.

Salata 2:

  • 1 salata verde medie
  • 1 rosie mare sau 2 medii
  • fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper

Se spala bine salata verde, se rupe cu mana, se feliaza rosia (rosiile), se adauga peste salata, se taie firele de salata verde rondele mici, se toaca mararul cat de marunt se poate, se amesteca toate, se pune ulei de maslie si suc de lamaie si sare dupa gust, se amesteca iarasi toate si gata.

Salata 3:

  • 2 rosii mari
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • sare

Rosiile se decojesc si se taie cubulete, se curata si se marunteste usturoiul, se adauga peste rosii, se pune si uleiul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca toate.

Si voila! Dinner is ready!

Scrumbia are foarte multe oscioare, dar dupa ce reusesti sa o cureti, va garantez ca luand din fiecare, va veti simti invaluiti de niste gusturi wow, combinatia de peste cu salate cu rosii, usturoi, marar, ceapa “murata”… ce sa mai, o nebunie.

Copchila a mancat fara sa respire. Sper sa va placa si voua.

Pofte bune!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s