Pandemisme..

Pandemie..
Ne privim pe noi insine, pe cei cu care am ales sa fim impreuna, ne cunoastem copiii.. si este foarte trist.. foarte trist ca nu ne place ce vedem..
Trebuie sa gasim curaj, dar nu suntem destul de curajosi pentru a infrunta adevarul. Si stam acolo nemiscati asteptand, fie ca ne place sau nu.. iar timpul pare sa stea in loc..
Ne dam seama ca suntem doar niste accesorii, unelte.. nu mai avem dreptul sa avem vise sau ambitii..
Se spune ca libertatea are un pret.. noi insa nu ne permitem.. asa ca stam si asteptam.

Personaje:
In rolurile principale:
☑️ Felinele:
– China
– S. U. A
– Rusia

In rolurile secundare:
☑️ Sobolanii:
Celalalte Tari ale lumii

Figuranti:
☑️ Soarecii
Noi, “oamenii”

As vrea sa privim situatia din mai multe unghiuri, folosind o lupa imaginara cu care sa dam cate un zoom..

Cadrul 1
Felinele isi regleaza conturile.. si dau ordine clare catre sobolani cand si cum sa actioneze. Exista un program foarte clar, prestabilit, o strategie cunoscuta doar de feline.
Cand este momentul, sobolanii sunt informati si indemnati sa aplice strategia. Reguli catre soareci: nu parasiti custile, dezinfectati-va, stati dreq linistiti si luati-va provizii.. strictul necesar. Dar bineinteles, soarecii sunt foarte agitati si speriati, si mai ies din custi, si au impresia ca daca sunt rozatoare, pot fi sobolani.. Si ies asa pe sustache din custi.. si BANG! Se imbolnavesc si mor.
Plm.. ti-au zis sobolanii sa stai in cusca.. daca te manca-n cur si nu asculti.. o belesti.

Cadrul 2
Dam cu zoom asa.. si ajungem in tara tuturor arogantilor: Romania.
Sobolanii nostri.. aia (aceia) de au fost votati de unii dintre voi.. (puteau fi oricare, tot niste sobolani ordinari erau).. transmit treptat, conform indicatiilor primite, regulile.
Noi, soarecii aka pulimea, ce facem cu aceste informatii? Pai plm.. le comentam si nu le acceptam. Si chitaim intr-una si invinuim diverse adunaturi de soareci, de sobolani, pe mass media, pe plm.. ne dam cu parerea (de parca ar conta) a cui este vina. De vina din punctul nostru de vedere este oricine.. dar refuzam sa intelegem ca trebuie sa ne vedem de cusca noastra si sa respectam regulile primite. E foarte simplu. Pentru ca daca nu respecti.. Bang! Mori!
Si mai sunt soarecii care stau in plm prin custi sau pe langa custi.. soarecii aia de au avut mese VIP pe la Loft, sau cunosc vreun soarece care cunoaste la randul lui un alt soarece care linge in dos vreun sobolan, si mai aud asa in treacat cate o firimitura sau le mai vine cate o idee strasnica, si au impresia ca au elucidat misterul.. Pai, ei nu inteleg ca sunt tot niste soareci obositi.. si ca nu conteaza.. si ca oricati bani ai avea si oricate sampanii ai avea cumparate in trecut la Loft, daca iesi in mortii tai din cusca si nu respecti regulile date de Feline prin intermediul Sobolanilor.. Bang! Mori. Deci Pulica, da da, tu, stai dreq cuminte si nu mai incerca sa deslusesti tu mistere ca esti praf, esti neica nimeni.. si o sa mori.  Si ca un simplu sfat de la un muritor de rand, daca ai impresia ca avand tone de drojdie esti smecher, well.. afla ca drojdia te umfla si poti muri.

Cadrul 3
Zoom.. si ne apropiem de un cadru mai restrans, familia..
Deci brusc ne-am trezit obligati sa stam cu ai nostri.. parteneri, copii.
Si o luati razna.. Pai de ce plm o luati razna? Nu voi ati ales persoanele de langa voi? Mai nou va lipseste timpul petrecut departe de ei? Ati uitat in plm de ce I-ati ales candva cu mare tam tam.. cu nunti care mai de care.. Acum plm stati in zone separate ale casei, dispusi oricand sa plecati dupa “strictul necesar”.. stati blocati in telefoane, tanjiti in plm dupa altii si va refugiati..
Sau mai sunt parintii aia disperati in plm ca petrec timp cu copiii. Pai de ce plm va reproduceti? E naspa fara after-school? Sunteti obligati sa interactionati cu ei si chiar sa ii educati.. si e greu, nu? Dar o ardeati pe social media cu #MyAll si #LuminaOchilorMei. Alooo! Reveniti-va naibii! Invatati sa va reindragostiti de parteneri, iubiti-va copiii.. petreceti timp cu ei, ascultati cu adevarat ce spun.. ce isi doresc.. In loc sa stati sa va dati cu parerea despre ceva ce nu veti afla niciodata, in loc sa tanjiti dupa altii, invatati sa va iubiti familiile si pe voi insiva. Lasati rautatea deoparte.. E timpul sa fiti oameni.. Vindecati-va interiorul.. acolo e buba. Reganditi-va principiile si valorile.

Cadrul 4
Ai incercat sa fugi de tine si de familie pentru ca te plictiseai cu ei, ai vrut sa fii smecher, soarece obosit, si te-ai imbolnavit.. si esti in plm in spital, izolat, si singur. Si panaramele sau cocalarii dupa care tanjeai acu 3 saptamani pe social media fug de tine, pentru ca esti bolnav. Si sampaniile baute in trecut la BOA nu te ajuta, ca cica nu constitue un vaccin (ciudat, nu?) si familia aia de care fugeai tu si care te plictisea teribil, nu poate sa fie langa tine.. desi ei chiar ar vrea.. si ti se face dor in plm de nevasta-ta sau de barbatul tau, si de copiii tai obositori si solicitanti.. si stai in mortii tai singur, si iti astepti sentinta. Si cel mai probabil, o sa mori, pentru ca tu chiar nu contezi, esti doar un soarece.. si nu ai inteles regulile si nu ti-au placut singurii pentru care contai.. cei alesi de tine. Si o sa mori in plm singur, invelit intr-o punga, pentru ca esti contagios.
Sau, vei scapa, si nu vei intelege si invata oricum nimic din toata treaba asta, pentru ca esti un soarece limitat.. pentru 2 zile vei sta cu familia ta, dupa care usor usor vei reveni la felul tau de a fi, chitaind ca un debil, crezandu-te invincibil. Pana data viitoare.. 👀

Libertatea are un pret.. pe care noi, soarecii, si nici macar ei, sobolanii, nu ni-l permitem.
Ne ramane doar sa stam cumintei, pana la noi ordine, si sa invatam sa ne iubim pe noi insine, pe cei dragi noua, alesi de noi, si pe semenii nostri.
Atat!

Leave a comment